Էկզոտիկ թե՞ վտանգավոր սնունդ
Էկզոտիկ սննդի՝ մրգերի, ծովամթերքի, սիրահա՞ր ես, ուրեմն այստեղ կգտնես քեզ համար յուրահատուկը։
Յուրաքանչյուր էկզոտիկ սնունդ հաճախ հազվադեպ է հանդիպում որևէ մշակույթում կամ տարածաշրջանում: Դա կարող է ներառել արտասովոր կամ անսովոր մթերքներ, ինչպես օրինակ՝ էկզոտիկ մրգեր, ծովամթերք, մսատեսակներ, կամ նույնիսկ հատուկ պատրաստման եղանակներ: Օրինակ՝ դյուրիան պտուղը, որը համարվում է արեւադարձային մի շարք երկրներում, համարվում է էկզոտիկ որոշ այլ երկրներում: Տարբեր խոհանոցներ նույնպես կարող են դիտվել որպես էկզոտիկ, եթե դրանք տարաձայն են տվյալ մշակույթում ընդունվածից:
Դյուրիան
•Ծագումը~Հարավարևելյան Ասիա
•Նկարագրություն~Դյուրիան հայտնի է իր սուր հոտով, որը կարող է վանել, բայց համարվում է «պտուղների արքա» իր յուրահատուկ քաղցր և կրեմային համի պատճառով: Այն ունի խիտ, դեղին փափուկ մարմին, և այն հաճախ օգտագործվում է աղանդերի մեջ:
•Օգտագործում~ Սննդի մեջ, հիմնականում կաթնաշոռների, պաղպաղակի կամ քաղցր խմորեղենների պատրաստման մեջ:
Ֆուգու (Fugu)
•Ծագումը~Ճապոնիա
•Նկարագրություն~Սա վտանգավոր, բայց շատ գնահատված ճապոնական ուտեստ է, որը պատրաստվում է թունավոր փուխի ձկնից: Ֆուգուն պատրաստվում է միայն հատուկ լիցենզավորված շեֆ-խոհարարների կողմից, որպեսզի նրանք կարողանան հանել թունավոր մասերը:
•Օգտագործում~Հաճախ մատուցվում է որպես սուշի կամ սաշիմի:
Հակարլ (Hákarl)
•Ծագումը~Իսլանդիա
•Նկարագրություն~Հակարլը ֆերմենտացված շնաձուկ է, որը դարավոր իսլանդական ուտեստ է: Այն ունի սուր համ և հոտ, համարվում է իսլանդական խոհանոցի յուրահատուկ մասը:
•Օգտագործում~Հաճախ մատուցվում է որպես նախուտեստ։
Կասու մարցու (Casu Marzu)
•Ծագումը~Իտալիա, Սարդինիա
•Նկարագրություն~Casu Marzu-ը պանիր է, որը պարունակում է կենդանի միջատների թրթուրներ: Պանիրը ի սկզբանե մոլորություն է ստեղծում իր ֆերմենտացման մեթոդով և համարվում է համեղ որոշ մարդկանց համար, թեև դա հաճախ վիճելի է սննդի անվտանգության պատճառով:
•Օգտագործում~Սովորաբար ուտում են տեղական գինու հետ:
Իսկ Դուք կփորձեի՞ք էկզոտիկ սնունդ….
Комментарии