10 ամենաառողջ սնունդն աշխարհում
Առողջ սնունդ #1: Կիտրոն
Ինչու են դրանք առողջարար:
1. Միայն մեկ կիտրոնը պարունակում է ավելի քան 100% մեկ օրվան անհրաժեշտ
Վիտամին Ց, որը նպաստում է բարձրացնել <<լավ>> HDL խոլեստերինի մակարդակը
և ամրացնում է ոսկորները:
2. Ցիտրուսում առկա ֆլավոնոիդները կանխում են քաղցկեղի բջիջների աճը և հանդես են գալիս որպես հակաբորբոքային:
Առողջ սնունդ #2: Բրոկոլի
Ինչու են դրանք առողջարար:
Բրոկոլիի մեկ միջին ցողունի մեջ պարունակվում է ձեր ամենաօրյա Վիտամին
Կ-ի պահանջի ավելի քան 100%-ը և Վիտամին Ց-ը ամենօրյա երկուական չափաբաժինը: Դրանք
ոսկրածուծի երկու կարևորագույն սննդանյութերն են: Այն համարվում է հակաքաղցկեղ-սնունդ:
Առողջ սնունդ #3: Սև
շոկոլադ
Միայն մի փոքր կտոր սև շոկոլադը իջեցնում է արյան ճնշումը:
Կակաոյի փոշին հարուստ է ֆլավոնոիդներով, առկա հակաօքսիդանտները նվազեցնում են <<վատ-LDL >> խոլեստերինի մակարդակը, բարձրացնում <<լավ-HDL >>
խոլեստերինի մակարդակը:
Առողջ սնունդ #4: Կարտոֆիլ
Մեկ կարմիր կարտոֆիլը պարունակում է 66 մկգ ֆոլաթթու այնքան,
որքան հայտնաբերվել է սպանախի և բրոկոլիի մեկ բաժակում:
Մեկ քաղցր կարտոֆիլը պարունակում է օրվա համար անհրաժեշտ քանակությամբ
Վիտամին Ա, որը անհրաժեշտ է իմունային համակարգին:
Առողջ սնունդ #5: Սաղմոն
Այն օմեգա 3-ի մեծ աղբյուր է հանդիսանում, որը կապված է ընճախտի,
սրտի հիվանդության և քաղցկեղի նվազեցման հետ:
85 գրամ սաղմոնը պարունակում է ձեր օրգանիզմին օրական անհրաժեշտ նատրիումի 50%-ը, որը կանխում
է Ալցհեյմերի հիվանդությունն, ինչպես նաև հիշողական խնդիրները:
Առողջ սնունդ #6: Ընկույզ
Պարունակում է օմեգա-3 ճարպաթթուներ, որոնք նվազեցնում են խոլեստիրինը:
Օմեգա 3-ը բարձրացնում է տրամադրությունն, ինչպես նաև հակաքաղցկեղ է: Այն նաև պաշտպանում է արևահարումից:
Առողջ սնունդ #7: Ավոկադո
10.5 գրամը կլարացնի
ձեզ անհրաժեշտ օրական ֆոլաթթվի 40 %-ը, որը
նվազեցնում է սրտի հիվանդությունների վտանգը:
Այն կարող է իջեցնել խոլեստերինի մակարդակը մինչև 22 %-ով:
Առողջ սնունդ#8: Սխտոր
Սխտորը հզոր հակաբակտերիալ է, այն կանխում է բակտերիաների աճը:
Սխտորը պարունակում է ալիցին, որը համարվում է հզոր հակաբորբոքային, այն օգնում է նվազեցնել
խոլեստերինի մակարդակը, ինչպես նաև արյան ճնշումը:
Առողջ սնունդ#9: Սպանախ
Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ բոլոր մրգերի
և բանջարեղենների մեջ սպանախը քաղցկեղի դեմ պայքարող ամենաարդյունավետ տարբերակն է:
Սպանախը պարունակում է մի շարք սննսանյութեր, որոնք կարևոր են աչքի
առողջության համար:
Առողջ
սնունդ#10: Լոբազգիներ
Սննդի մեջ ներառելով լոբազգիներ (լոբի, ոլոռ, ոսպ), այն օգտագործելով շաբատական չորս անգամ, կնվազեցնեք սրտի հիվանդության առաջացվման ռիսկը 22 %-ով:
Այն կանխում է նաև կրծքի քաղցկեղի վտանգը:
Մարիանա Սարգսյան
Մարիանա Սարգսյան